Straat Sessies

Gesponsord door IJsselsteinFonds hebben we een droom kunnen realiseren: een kleine, mobiele geluidsisolatie waarmee we de straat op kunnen met muziek. IJsselFEstein wil met de Straat Sessies locale en regionale muzikanten een podium geven, muziek brengen in de stad en tevens het festival in het Kasteelpark onder de aandacht brengen.

Fulco de Minstreel krijgt opvolgers

Jonge mensen staan klaar om in de voetsporen van onze beroemde stadsgenoot te treden. Renske Dam trapte als eerste af in de serie “IJsselFEstein Straat Sessies”. Vanwege het slechte weer onder de luifel van Fulcotheater tegenover het beeld van de “Minstreel”.

Met onder andere een prachtige vertolking van Meau’s hit “Dat heb jij gedaan” en als hoogtepunt “Halleluja” van Leonard Cohen wist ze de bij de verregende toeschouwers en voorbijgangers een glimlach op het gezicht te toveren. Haar loepzuivere heldere stem werd subliem versterkt door de compacte straatinstallatie die IJsselsteinFonds aan IJsselFEstein heeft geschonken. De komende maanden zullen (jonge) artiesten op willekeurige locaties in de binnenstad bij een 10-tal straatsessies optreden. Spontaan zoals het hoort bij straatmuziek.

Het bijna voltallige bestuur van IJsselsteinFonds met Renske Dam bij het beeld van Fulco

Volg IJsselFEstein op Facebook voor de laatste informatie.