IJsselFEstein Sessies

In de loop van de jaren zijn naast het festival andere vormen van concerten ontstaat. Het begon in corona-tijd met de Fulco Sessies. Daarna werd het uitgebreid met de Straat Sessies om in 2024 verder te gaan met De IJsselFEstein Sessies, livemuziek in bijzondere setting.

IJsselFEstein Sessies

Na meer dan 15 jaar IJsselFEstein Festival heeft het bestuur van IJsselFEstein besloten om nieuwe wegen te gaan verkennen. Dit jaar introduceren we de IJsselFEstein Sessies. Concerten voor muziekliefhebbers op bijzondere locaties.

De kick-off vond plaats in maart 2024 met niemand minder dan Hans Dulfer en zijn nieuwste band: Dulfer! Total Response.

Steffen Morrison komt het dak eraf spelen op 15 juni 2024. Tickets zijn vanaf 15-05-2024 verkrijgbaar.

Straat Sessies

Gesponsord door IJsselsteinFonds hebben we een droom kunnen realiseren: een kleine, mobiele geluidsisolatie waarmee we de straat op kunnen met muziek. IJsselFEstein wil met de Straat Sessies locale en regionale muzikanten een podium geven, muziek brengen in de stad en tevens het festival in het Kasteelpark onder de aandacht brengen.

IJsselFEstein Fulco Sessies

Omdat het festival wegens corona in 2020 en 2021 geen doorgang kon vinden heeft de organisatie van het IJsselFEstein naar andere manieren gezocht om muziek naar IJsselstein te brengen. 

In samenwerking met Fulcotheater zijn de IJsselFEstein Fulco Sessies ontstaan in het theatercafé. Een serie concerten op de eerste vrijdag van de maand, van oktober 2021 tot en met april 2022.