Zaterdag 1 september om 22.45 uur

Gizelle Smith (UK)

Energieke en harmonische funk met spannende arrangementen
Met een moeder afkomstig van de Seychellen en een Amerikaanse vader die onderdeel is van de legendarische Motown-groep ‘The Four Tops’ geniet Gizelle Smith een multiculturele opvoeding die doordrenkt is van soulvolle muziek. Ze groeit op in Manchester (UK) en met zo’n jeugd ligt het voor de hand dat ze voor een carrière in de muziek kiest.
Op jonge leeftijd begint ze met het componeren van muziek voor theaterproducties, speelt ze trompet in verschillende big bands en geeft ze zanglessen, daarnaast behaalt ze ook nog eens haar master in filmcompositie.
Gizelle begint steeds meer op te vallen binnen de funk & soul-kringen, met name door haar bijzondere stem, waar ze zich vanaf die tijdvolledig op focust. Na een eerste release op 7” wordt ze opgepikt endoor de met een Grammy genomineerde producer Kenny Dope die een van haar tracks remixt en uitbrengt op zijn label Kay Dee imprint. Kort daarna breekt ze door bij het grotere publiek als de leider van de Hamburgse groep ‘The Mighty Mocambos’ en hun gezamenlijke album ‘This Is Gizelle Smith & The Mighty Mocambos’.

Komt met haar achtkoppige band speciaal over uit London voor een spetterende afsluiter van IJsselFEstein 2018.


< Terug naar overzicht