Coming up

10 september 2022: gewoon weer ouderwets buiten

Als corona zich verder een beetje gedeisd houdt gaat het IJsselFEstein in september gewoon weer naar buiten. Noteer 10 september alvast in je agenda. Lees onder deze link meer nieuws uit Zenderstreeknieuws van 13 april.

Vrijdag 1 april 2022, Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. Rauw, energiek, retefunky en altijd feest. In het najaar van 2021 presenteerden ze hun twee album SPETTERS in een uitverkochte Merleyn. Hun eerste album LEIPE SHIT werd in 2018 gelanceerd in een stampevolle Melkweg. Dit jaar werd de band geselecteerd voor de Popronde en bouwt de band de nodige feestjes in het land.

De band groeide in de afgelopen jaren uit tot een populaire live act met 100+ optredens in het ganse land. Daarbij werden ze hier en daar vergezeld door muzikale helden als Candy Dulfer, Hans Dulfer, Eric Vloeimans, Berenice van Leer en Anton Goudsmit.

Power to the Pipo speelde o.m. op: Popronde, Jazz in Duketown, Jazz in de Gracht, Amersfoort Jazz, Fields of Joy, Pinguin Radio Showcases (ESNS), Culture Nova en de Vierdaagse Feesten.

Rob van Barschot – Drums
Luc Pustjens – Basgitaar
Virgil ‘Johnny Bintang’ Rerimassie – Gitaar
Michiel Sonnevijlle – Sax + FX

Vrijdag 4 maart 2022, Ntjam Rosie

Sinds de release van het album ‘Elle’ in 2010 heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) een trouwe fanschare opgebouwd in binnen- en buitenland.

In februari 2020 verscheen haar zesde studio album ‘Family and Friends’ dat door pers en publiek ook weer goed werd ontvangen. Sailing Out, de tweede single werd door twee Braziliaanse producers opgepikt en geremixt en werd op het befaamde Spinnin’ records uitgebracht.

Momenteel treedt Ntjam Rosie op in de controversiële en prijswinnende theatervoorstelling Dear Winnie, een co-productie van het NNT en het Vlaamse KVS. Eerder toerde zij langs Nederlandse theaters met het Artvark Saxophone Quartet (Homelands), werkte zij mee aan Urban Myth’s We hadden liefde, we hadden wapens en produceerde zij haar eigen voorstelling Breaking Beats. Ntjam Rosie speelde al op vele grote (jazz) fesVvals in meer dan twinVg landen. Op naVonale radio en televisie is zij een graag geziene gast. Ze was meerdere keren als muzikale gast te zien in DWDD en praatprogramma’s

Vrijdag 5 november 2021: Komodo vintage exotic rock-‘n-roll

Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun vintage exotic rock-’n-roll zitten stijlen verweven van over de hele wereld: woestijnblues, surfrock, afro-disco, psychedelic 60’s, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. De muziek van Komodo is misschien een beetje vreemd, maar érg catchy en dansbaar. Komodo speelde op festivals als Noorderslag, Grasnapolsky en Valkhof Festival, maar ook op de gerenommeerde Franse festivals Transmusicales in Rennes en Printemps de Bourges. Ook heeft de band al meerdere succesvolle tourtjes door Zwitserland achter de rug. Inderdaad: Komodo laat zich niet vastpinnen op wereldkaart. En jij zult je niet vast laten pinnen op de dansvloer! Hun meest recente single ‘Easy Prey’ werd uitgeroepen tot TopSong door NPO Radio 2. Ook waren ze te horen op De Veronica Middagshow, Jan Willem start op en Blokhuis op Radio 2.

Vrijdag 1 oktober 2021, 21.30 uur: Sean Webster Band

IJsselFEstein FULCO Sessies

VRIJDAG 1 OKTOBER is de kick-off van IJsselFEstein FULCO Sessies met de SEAN WEBSTER BAND THEATERCAFÉ FULCOTHEATER – 21.30h – GRATIS TOEGANG. Gitarist, zanger en songwriter Sean Webster (1976) is beïnvloed door bluesgrootheden als Eric Clapton, Albert Collins, de drie Kings (Albert, B.B. en Freddie), Mark Knopfler, Gary Moore en SRV. Kenmerkend is zijn krachtige ruige stem, die regelmatig vergeleken wordt met Joe Cocker, Bryan Adams en Jonny Lang en welke zeer geschikt is voor stampende bluesrock evenals prachtige ballades. De man schrijft zelf de mooiste liedjes maar schroomt er ook niet voor om andermans songs op originele wijze te vertolken.