20.30-21.30

Benjamin Herman Quartet

De definitieve line-up is nog niet bekend maar naast topsaxofonist Benjamin Herman is in ieder geval Simon Oslender (D), een aanstormende ster op Hammond orgel, van de partij.

Toen Benjamin Herman zeventien jaar was, speelde hij voor het eerst op het North Sea Jazz Festival. Hij studeerde aan het conservatorium van Hilversum, waar hij in 1991 cum laude afstudeerde. Benjamin Herman was dat jaar de enige Europeaan die geselecteerd werd voor de Thelonious Monk Competition. Hij studeerde ook aan de Manhattan School of Music in New York.

In 1993 richtte hij New Cool Collective op, een achtkoppige band met invloeden uit de jazz-soul- en latin muziek. Voor deze band - en de grotere New Cool Collective Big Band -componeert hij de muziek, en is hij bandleider. New Cool Collective bracht zijn twaalfde album Eighteen uit in 2011. Herman speelde samen met onder meer Jan Akkerman, Candy Dulfer, Wouter Hamel, de Gigantjes, Henk Westbroek, Trijntje Oosterhuis, Loïs Lane, Michiel Borstlap, Jesse van Ruller en vele anderen. In 2012 bracht Herman het album Deal uit, dat de soundtrack is van regisseur Eddy Terstalls gelijknamige film. In het voorjaar van 2013 is het album Café Solo verschenen. Samen met Ernst Glerum (Contrabas) en Joost Patocka (drums). Begin 2014 verscheen het album Live. Naast zijn vaste ritmesectie met Ernst Glerum en Joost Patočka, speelt op dit album de Spaanse pianist Miguel Rodríguez mee. Zijn laatste project is “Project S”, een prachtige hommage aan de legendarische Citroën SM.


< Terug naar overzicht