Ariesten bekend

We zijn bijna rond met alle artiesten! Tot nu toe hebben we voor jullie vastgelegd:

Montis, Goudsmit & Directie

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie de Soul Jazz-sensatie van Nederland geworden. Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Corneel spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept!

Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden.

Komodo

Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun vintage exotic rock-’n-roll zitten stijlen verweven van over de hele wereld: woestijnblues, surfrock, afro-disco, psychedelic 60’s, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. De muziek van Komodo is misschien een beetje vreemd, maar érg catchy en dansbaar.

Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. Rauw, energiek, retefunky en altijd feest. In het najaar van 2021 presenteerden ze hun tweede album SPETTERS in een uitverkochte Merleyn. Hun eerste album LEIPE SHIT werd in 2018 gelanceerd in de Melkweg.
Afgelopen april speelden ze het Fulco Theatercafé plat tijdens de IJsselFEstein Fulco Sessies. Dit wordt gegarandeerd weer een feestje!

Hannah Aldridge

Hannah Aldridge schrijft prachtige songs met sterke teksten en pakkende melodieën. De songs worden gekenmerkt door een zekere eenvoud, maar dat versterkt allen maar de kracht die ervan uitgaat. Haar stem heeft een rauw randje, zodat het geheel doorleefd klinkt. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Hannah al het nodige meegemaakt. Ze kan diep in menselijke emoties roeren, zonder daarin te ver te gaan.

Hi Hawaii

Hi Hawaii is een Brussels muzikaal duo van Jens Bouttery en Lennart Heyndels. De twee gedijen op basis van hun kennis in free jazz, hedendaagse muziek, pop, theater en filmmuziek. De habitat bevindt zich dus tussen catchy pop en grenzeloze improvisatie. Hun uiterst meezingbare teksten verwijzen naar de absurditeit, het geluk, en het ongeluk des levens.

Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws

Dede Priest, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Ze beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke Blues, (Southern) Rock, Soul, Jazz en Folk . Johnny Clarke’s Outlaws is een 3 man’s band uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziektraditie.
De samenwerking leidt tot optredens waarbij originele songs hun stempel drukken op een geladen atmosfeer in een hedendaagse cross-over stijl.

Justin Kayes

Justin Kayes is al jaren de huis-dj van het IJsselFEstein. Met gemak switcht hij van genre, passend bij de optredende artiesten. Alle aanwezigen uitdagend met zijn combinatie van herkenbare én obscure muzikale pareltjes.